Romsdalsstigen Via Ferrata

Hvis du ønsker å utfordre deg selv så kan du ta en tur i Romsdalsstigen Via Ferrata. Dette er virkelig en luftig utfordring og en introduksjon til klatring. Her får man testet styrken sin i høyden på en ganske trygg måte.

Romsdalsstigen Via Ferrata består av to ruter:

Introveggen er som navnet sier, en litt kortere og enklere variant, beregnet for deg som kanskje ikke har så mye erfaring med via ferrata og er nysgjerrig på hva dette er. Denne kan alle som er i normalt grei form gå. Estimert tidsbruk 3-4 timer.        (aldersgrense 12 år)

Vestveggen er en hakket vassere og lengre variant. Her kreves det at man er i grei form, har litt erfaring med ferdsel i bratt terreng og ikke sliter med høydeskrekk. Dette er en luftig og spektakulær tur som tar 5-6 timer. Aldersgrensen her er 16 år.

Felles for begge rutene er at man må ha utstyr som hjelm, klatresele og via ferrata slynge. Dette utstyret kan man leie på Norsk Tindesenter hvis man har erfaring fra før, men mangler utstyret. 

Er du i det minste tvil om du har nok erfaring og kunnskap så bruk en av de supre guidene som du kan leie gjennom Norsk Tindesenter

 

Via ferrataen på Åndalsnes ender opp på Nesaksla, byfjellet på Åndalsnes. Nesaksla er også siste del av Romsdalseggen før man begynner nedstigningen langs trappene som de nepalske sherpaene har bygd

Via ferrata

En liten video som viser hva du kan forvente deg i introveggen på Romsdalsstigen

Tar du utfordringen?

Her er en video som viser deg litt av hva du kan forvente deg i Vestveggen på Romsdalsstigen